И в село Птичар вече имат спортна площадка

Водещи, Спорт

Кметът на община Момчилград Сунай Хасан откри новоизградената спортна площадка и в село Птичар. На прерязването присъстваха  заместник кметът Мехмед Мехмед, лидерът на младежката структура на ДПС в Момчилград Ерсин Юмер и кметът на Птичар Нуриттин Исмаил. Спортната площадка е разположена на площ от около 1 000 квадратни метра, а покритието й е от изкуствена трева. Към съоръжението има поставени и уреди за фитнес на открито.

От името на младежката структура на ДПС в Момчилград Ерсин Юмер връчи на местния отбор по футбол спортни екипи.

„Това е трета спортна площадка, която откриваме за последния месец в община Момчилград. Предишните две  бяха в Груево и Соколино. За мен това не е просто инвестиране на средства в съоръжения, а инвестиция в младите хора. Целта ни е да направим малките населени места добро място за живеене“, заяви кметът Сунай Хасан.

„Оценяваме  високо балансираната политика на община Момчилград, която се грижи не само за общинския център, но и за по-отдалечените и откъснати населени места“, заяви кметът на Птичар Нуриттин Исмаил. Той припомни, че община Момчилград е направила възможно да започне и реализирането на проекта за изграждане на мост, свързващ населеното място с международния път за Гърция.

Арда нюз