Трима попаднаха в ареста за притежание на наркотици

Криминале

Трима са задържани в РУ-Кърджали за незаконно притежаване на хероин и марихуана при специализирана операция за противодействие на наркоразпространението вчера. При проверка на лек автомобил „Ауди“ до КПП „Чилик“ било изхвърлено пакетче с около 12 грама бяло прахообразно вещество, което при направен тест реагирало на хероин. Задържани са двама на 29 и 31 години. Наркотичното вещество е иззето и е на съхранение в РУ-Кърджали. Образувано е досъдебно производство и работата продължава разследващ полицай.

На ул.“Синчец“ в града за проверка бил спрян лек автомобил „Мазда“ с 35-годишен водач. В колата полицаи открили 8 грама суха листна маса, която е тествана и е установено, че е марихуана. Пробата на шофьора за употреба на наркотици отчела положителен резултат. Отказал е кръвна проба за химически анализ. По случая са образувани бързи производства за незаконно притежаване на наркотик и за управление на автомобил след употреба на дрога.

Още едно бързо производство е образувано за незаконно притежаване на наркотик от 35-годишен. Половин грама суха листна маса марихуана била открита при проверка на лекия автомобил „Дачия“, с който кърджалиецът се движил. Разследващи полицаи продължават изясняването на случаите.