Четирима пострадаха само за ден при катастрофи

Водещи, Криминале

Четирима са пострадали при пътни произшествия в областта. На ул.“Стефан Стамболов“ в Кърджали 60-годишен с автомобил „КИА“ блъснал 44-годишна жена, която пресичала на пешеходна пътека. След преглед в Центъра за спешна помощ пострадалата била настанена в хирургичното отделение на болницата. Шофьорът напуснал произшествието, което станало на 30 септември около 19,30 часа. Установен е на следващия ден. Съставен му е акт.

64-годишен водач на „Фолксваген“ и 80-годишният му спътник пострадали при катастрофа вчера малко след 13 часа по пътя от Черноочене за Кърджали. Вследствие на несъобразена скорост автомобилът напуснал пътното платно, ударил се в скат и паднал в канавка. След преглед в Центъра за спешна помощ водачът и пътникът били освободени за домашно лечение. Не е констатирана употреба на алкохол. Съставен е акт.

Несъобразена скорост е причина и за още едно пътно произшествие около 16 часа вчера след село Калинка. 50-годишен водач с „Опел“ загубил контрол над управлението и се блъснал в скат. Шофьорът е бил прегледан в Центъра за спешна помощ и освободен. Тестът за алкохол е с отрицателен резултат. Извършен е оглед, образувано е досъдебно производство.

В участъка Кърджали-Черноочене са още две катастрофи от вчерашния ден вследствие на несъобразена скорост и само с материални щети. На двамата водачи, чиито тестове за алкохол, са с отрицателен резултат, са съставени актове. Екипи на пожарната служба в Кърджали са обезопасили автомобилите и са почистили пътното платно в района на произшествията.