Отговор на АПИ за ремонт на пътя Подкова -Кукуряк Токачка: Необходими са близо 1 млн.лева, вероятно след въвеждане на тол системата ще има ремонт

Водещи, Общество

От АПИ отговориха на родителите от осем села от общините Кирково и Крумовград, които се канят  да не пуснат децата си на училище за първия учебен ден в знак на протест заради неремонтираната пътна  между селата Чорбаджийско и Токачка.

Близо 1 млн. лева по предварителни разчети са необходими за ремонтно-възстановителни дейности на 29 км от третокласния път III-592 Подкова – Кукуряк – Токачка. Пътят е изграден преди повече от 40 години с намален габарит в определени участъци, а последният му основен ремонт е правен през 1982 г. През годините участъкът е поддържан с разполагаемия бюджет по програмата за текущ ремонт.

АПИ търси и разглежда възможности за подобряване състоянието на третокласната пътна мрежа. Хроничното недофинансиране на пътния сектор влоши състоянието й и в момента над 6000 км третокласни пътища, какъвто е и пътя Подкова – Кукуряк – Токачка, се нуждаят от ремонт. Затова е важно колкото се може по-скоро да бъде изградена и въведена тол системата, която ще позволи в ремонта и поддържането на републиканските пътища през следващите години да се инвестират много повече средства.

Арда нюз

 

 

2 comments

  • лъжа нали плащахме винетки до сега и няма нищо така ще стане и тол системата ще се нагушка някои и път пак няма да има

  • Това е дипломатичен анализ на ситуацията,решаването му изисква отговорност и воля,естественно и средсва.За средства не би трябвало да има проблем,защото плащаме редовно винетни такси и ако 25% от тези такси да бяха се вложили нямаше да има такъв проблем.Няма такова рационално мислене за съжаление.

Comments are closed.