Цвета Караянчева пред Младежи ГЕРБ: На някои хора демокрацията им отне много, но за мен няма по-ценно нещо от нея

Водещи, Политика

Парламентът е най-демократичната трибуна на държавата. Макар и на някои хора демокрацията да им e отнела много, за мен няма по-ценно нещо от нея. Това заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева пред над 250 младежи от цялата страна по време на 11-ия летен университет на МГЕРБ „Само истината, НЕ на фалшивите новини“.

Цвета Караянчева коментира, че БСП прави всичко възможно, за да събори правителството, което по принцип не е нещо неприсъщо на опозицията. „Те обаче се опитват да го сторят без да имат аргументи. Именно тази липса на аргументи ги кара да се хващат за злободневни теми и незначителни неща“, обясни Караянчева. По думите й често след парламентарен контрол депутати от БСП благодарят на министрите за изчерпателните отговори. „Това се случва само когато я няма Корнелия Нинова“, уточни председателят на парламента. Във връзка с трагедията край Своге Цвета Караянчева бе категорична, че не прави чест на БСП да се опитват да печелят политически дивидент на гърба на човешката трагедия.

Председателят на българския парламент засегна и темата за Българското председателство на Съвета на ЕС. „Изключително успешно председателство. Показахме, че може да сме лидер както на Балканите, така и в Европа“, посочи Цвета Караянчева. Тя каза още, че оценките на всичките ни европейски партньори са много високи и това ни дава основание да имаме високо самочувствие. „Излиза, че навън ни оценяват повече, отколкото в България. В началото на председателството президентът Румен Радев се изказваше положително за основния ни приоритет – Западните Балкани, но всички видяхме после как се промени позицията му“, заяви председателят на Народното събрание.

„Важно е да бъдете непрекъснато сред хората. По „Фейсбук“ не се прави политика. Дори да не можете да помогнете на хората, поне трябва да ги изслушате. Накарайте ги да повярват, че парламентът и правителството наистина ги е грижа за тях“, посъветва младежите от ГЕРБ Цвета Караянчева и допълни, че именно тази близост между ГЕРБ и гражданите не се харесва на опозицията. Караянчева сподели, че за нея е голямо удоволствие да бъде сред толкова много, ангажирани с бъдещето на България, млади хора. „Именно вие ще поемете управлението на държавата след нас. Вие сте бъдещето и затова наша отговорност е да ви осигурим необходимите условия да се развивате в България“, подчерта тя.