Откриха обновената джамия в Голобрад

Без категория, Общество

??????????????????????

Една от най-старите джамии в Ардинско вече има нов облик. Реконструираният молитвен дом, който се намира в село Голобрад бе открит с мевлид за здраве и берекет. На него присъстваха областният лидер на ДПС Изет Шабан, кметът на община Ардино Ресми Мурад, председателят на общинския съвет Сезгин Байрям. Тук бяха още Рейхан Хасан, представител на фирмата-изпълнител, кметове на населени места, стотици мюсюлмани.

Ремонтът на джамията е извършен със средства от бюджета на Община Ардино. Изцяло е подменена покривната конструкция, направена е външна мазилка и боядисване. Залепена е каменна облицовка на фасадата, боядисано е минарето. Дървената дограма е подменена с PVC.

Кметът Ресми Мурад подчерта, че ръководството на общината има положително отношение към култовите и религиозни храмове на територията на общината. „Джамиите и месчидите съхраняват културните и религиозни принадлежности на мюсюлманското население”, заяви Мурад.

От името на джамийското настоятелство и от свое име кметът на Голобрад Шабан Местанов изказа искрените си благодарности към ръководството на община Ардино в лицето на кмета Ресми Мурад за оказаната финансова подкрепа.

Преди откриването на джамията се проведе мевлид за здраве и берекет. Духовници, водени от имамите на Боровица и Голобрад, четоха знамения (айети) от Свещения Коран. Всички присъстващи бяха нагостени с шест казана кешкек .

Гюнер ШЮКРИ