Състезатели по плажен волейбол ще играят за купата на „Eмона“

Спорт

През този уикенд в Кърджали отново ще се събере „цветът“ на плажния волейбол. Поводът е откриването на поредния национален турнир в този спорт за юноши и девойки, като големият трофей е Купата на „Емона“, чийто спонсор е кърджалийският бизнесмен Мирослав Шопов
Турнирът ще се проведе на пясъчните кортове на комплекс „Арпезос“ в събота и неделя, като техническата конференция ще е в петък вечерта. Основната схема ще бъде 12 мъжки и 8 женски отбора, като очакванията са да има повече кандидати. Това ще стане ясно преди техническата конференция, тъй като до тогава отборите имат право да се записват за участие. Тогава ще стане ясно дали ще се наложи да бъдат проведени предварителни квалификационни мачове.
„Очаквам, че освен нашите традиционни участници на такива турнири при юношите, ще се включат и много нови двойки. Тук ще бъде двойката, която станаха балкански вицешампиони от София Димитър Механджийски и Димитър Димитров. Ще се включи и нашият финалист при мъжкото първенство Иван Замфиров. Очаквам, че на линия ще бъдат и нашите представителки на европейското първенство от Марица – Пловдив Дулева и Гаджева. Сигурен съм, че ще имаме един хубав турнир. Организаторите сме се постарали да създадем добри условия за това“, каза за Милко Багдасаров, президентът на ВК”Арда” и отговорник за плажния волейбол във федерацията.
По традиция на кортовете се очакват напрегнати и драматични битки и неочаквани обрати. Входът е свободен за всички зрители, които желаят да станат свидетели на мачовете, които ще започнат около 8.30 в събота сутринта и ще продължат до следобедните часове на неделя, когато ще бъде и награждаването на победителите.