Кърджалийският тандем Колев-Митев отново на върха на плажния волейбол

Спорт
Share this...
Share on Facebook
Facebook
178

Шампиони на България по плажен волейбол станаха опитните Константин Митев и Николай Колев с подгласници Иван Латунов и Иван Замфиров. Трети останаха Димитър Калчев и Тома Станков, които в малкия финал се наложиха над пловдивската двойка Стоян Вулджев и Евгени Григоров.
При жените шампионки за втора поредна година са Славина Колева и Ася Динова. Със сребърните медали се окичиха Светла Ангелова и Ирена Миронова, а с бронзовите грабнаха варненките Стефани Кьосева и Екатерина Александрова.
Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис лично връчи Купата на кмета на шампионите, заедно с председателя на Националната комисия по плажен волейбол Милко Багдасаров, който пък ги окичиха със златните медали от името на БФВ.
Индивидуални награди получиха Славина Колева и Николай Колев, като най-опитните на плажния корт и новосформираната двойка Иван Латунов и Иван Замфиров като любимци на публиката.
Раздадения награден фонд осигурен с помощта на Община Кърджали възлиза на 10 000 лв. Така, с награди за най-добрите, приключи Националеният турнир на плажния волейбол в Кърджали. Това бе един тридневен празник и за спортистите, и за публиката, дошла да се наслади на майсторската игра. Всичко, което се случи може да бъде описано с няколко думи така: атрактивни двубои, много себераздаване, добро съдийство в комбинация с хубавото време и отлични условия на терена за провеждане на битките. Неслучайно Кърджали през последните години се превърна в център на плажния волейбол и привлекателен център за много отбори, които искат да премерят сили с най-добрите в страната. Не случайно желаещите да участват в престижния шампионат бяха много повече, отколкото изисква стандартната схема.
Следващият турнир по плажен волейбол, който ще се състои в града край Арда, ще бъде на 24 и 25 август. В него отбори при юношите и девойките ще се преборят за Купата на Емона и ще покажат какво са постигнали през лятото в този спорт.