Шах и футбол на събора в Горно Прахово

Спорт
Share this...
Share on Facebook
Facebook
178

Турнир по шахмат и футболен мач се проведоха в рамките на традиционния събор в ардинското село Горно Прахово.
Продължава доброто представяне на 53-годишният очен специалист от ардинското село Млечино Еркин Осман на традиционните селищни турнири по шахмат за аматьори в Ардинско. Този път млечинският медик стана победител на състезанието в Горно Прахово. В надпреварата се включиха над 10 майстори на черно-бялата дъска. Ограничение за възрастта нямаше. Играеше се всеки срещу всеки. На второ място се класира Джелил Кадир от Ловеч, а трети е Гюрсел Емин от Млечино.
Призьорите бяха наградени с грамоти и парични награди от областния лидер на ДПС Изет Шабан, кмета на община Ардино Ресми Мурад и селският управник на Горно Прахово Мехмед Мюмюн, осигурени от 53-годишният изселник от Люлебургаз Рахим Юсуф.
Проведе се и турнир за малчугани. Победител стана 10-годишният Дениз Кадир от Кърджали. Всички деца получиха парични награди, осигурени от началника на отделение „Уши, нос, гърло” към Многопрофилната болница за активно лечение „Атанас Дафовски” в Кърджали д-р Тургай Мустафа.
Организатор на проявата бе местното читалище „Лъч”.

????????????????????????????????????

Отборът на „Машкълъ“ от кърджалийското село Кобиляне с капитан Онур Изет спечели турнира по футбол на малки врати, който се проведе през уикенда в рамките на традиционния събор в ардинското село Горно Прахово. Във финалната среща те разгромиха домакините с 6:2. Точни за „Машкълъ“ бяха Онур Изет (3 гола), Алтънер Алпер (2 гола) и Рсим Абдуллах. На трето място остана тимът на „Вардар“ от Млечино.
Победителите бяха наградени от кмета на община Ардино Ресми Мурад и селският управник на Горно Прахово Мехмед Мюмюн с грамота и парични награди.
За голмайстор и най-добър футболист на турнира бе отличен Алтънер Алпер от „Машкълъ“.
Гюнер ШЮКРИ