ГЕРБ обвини общината, че прави опит да застрои парк „Простор“

Политика

Община Кърджали възнамерява да раздроби на парчета с цел застрояване една от емблемите на Кърджали – парк „Простор“, алармират съветниците от ПП ГЕРБ в прессъобщение, разпространено до медиите. В него се твърди, че със заповед на кмета Хасан Азис е изработен проект за изменение на подробен устройствен план на части от парка, отредени за отдих и култура, стадион, астрономическа обсерватория, ресторант и др. Посочените мотиви за промяната на ПУП-а са изграждане на техническа инфраструктура и застрояване.

„Ще внесем писмено възражение срещу парцелирането на парк „Простор“ в частна полза и в ущърб на обществения интерес в законовия 14-дневен срок“, категоричен е председателят на групата Огнян Иванов. С промени в кадастралната карта се обособявали 26 отделни имота с обща площ над 100 дка, които вероятно щели да бъдат преобразувани от публична в частна общинска собственост, за да бъде сменено предназначението им и зелената зона да се превърне в поредната строителна площадка, твърдят съветниците.

„Няма да позволим изливане на бетон в парк „Простор“, призоваваме гражданите на Кърджали да реагират и да се противопоставят на поредния брутален опит за разграбване на терени, унищожаване на зелени площи и злоупотреба с общинска собственост“, заявиха от ГЕРБ.