Концерт за Рамазан Байрам в Кърджали

Култура

По случай големия мюсюлмански празник Рамазан Байрам, читалище „Юмер Лютфи” изнесе концерт във вторник вечерта в Дома на културата в Кърджали.

Културната проява уважиха областният председател на ДПС Изет Шабан, общинският лидер на ДПС в Кърджали и зам.-кмет на община Кърджали Мюмюн Али, общинският лидер на ДПС в Кирково д-р Ерджан Фърънджъ.

Присъстващите не спираха с аплодисментите, омаяни от изпълненията на ансамбъла за турски песни и танци „Кърджали“ с художествени ръководители  Юксел Есен и Себахат Неджиб,  детската фолклорна група и балетната формация „Сюрприз“.

Публиката се наслади и на изпълненията на солистите от духовното средище – Илайда Шефкед, Берту Мюмюн. Най-бурните аплодисменти бяха за солистката Айсун Ахмед от кирковското село Фотиново, която изпя популярните турски народни песни „Осман ага” и „Дере гелийор”, и с таланта си показа, че в бъдеще ще стане известна певица.

С много аплодисменти бяха посрещнати и изпълненията на народния танц „Ерик далъ“ на групата от Фотиново с ръководител Зекийе Хасан. A традиционната игра „Зейбек” потопи зрителите сред чудното вълшебство на турските народни танци.

Концертът, който бе подарък за кърджалийци и гостите на града  по случай Рамазан Байрам, завърши с песента „Целият свят да е празник”, изпята на турски език от всички присъстващи.

Гюнер ШЮКРИ