Инж. Хасан Азис се информира за хода на строителството на най-новия завод в Кърджали

Икономика

Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис и заместник кметът по строителство инж.Катя Митовска посетиха днес новостроящия се завод за производство на високотехнологични токозахранващи системи в Кърджали. Вели Шакир, координатор на проекта и директор на новия завод  запозна кмета с хода на строителните дейности. Новият завод за токозахранващи системи е изграден до фаза Конструкция на сградата с фасади и покрив. Изградени са външни подземни съоръжения, Ви К  и вътрешни електро трасета.Предстоят дейности по вътрешни довършителни работи по инсталации и вертикална планировка, пътища и озеленяване.Застроената площ  ще е близо 8000 кв.м.

Договореният със строителната фирма „Бараж груп“ срок за изграждане на завода е септември 2018 г. След приключване на строителните работи ще стартира процедурата по въвеждане в експлоатация.  Инж.Азис изрази задоволство от темповете на строителството и обеща съдействие от местната власт за успешно реализиране на инвестицията.

Първата  копка на новия завод фирма „Интернешънъл  Пауър Съплай“ АД  беше направена  на 27 септември 2017 г. Инвестицията е на стойност 32 милиона лева.