Чанев даде седмица на Пътното да се справи с дупките в Кърджали

Водещи, Общество

Облaстният управител Никола Чанев е дал една седмица на служителите на Областно пътно управление, за да разреши проблема с дупките по републиканската пътна мрежа в Кърджали. За този срок зейналите кратери по бул. „Беломорски“, ул. „8-ми март“ и бул. „България“, по посока изхода към село Мост, трябва да изчезнат. Предвидената сума за ремонти на републиканската пътна мрежа в чертите на Кърджали за тази година е 200 000 лева.

„Следващата сряда ще извърша проверка дали ремонтните дейности са приключили“, закани се Чанев. Той допълни, че е предвидено цялостно преасфалтиране на „Беломорски“, но това ще се случи след приключване на работата по втората част на проекта за Воден цикъл.

Общо 40 милиона лева са предвидени за ремонти по републиканските пътища на Кърджалийска област. В момента се извършват дейности по пътя между Кърджали и Ардино на стойност 2 милиона лева. 15 милиона лева ще струва цялостно преасфалтиране на пътния участък Кърджали – Мост – Манастир. Ремонтите не са започнали все още заради обжалване на процедурите по обществената поръчка.

Арда нюз