Музикални таланти от ОУ „Отец Паисий“ с първа награда на национален конкурс за забавна песен

Култура

Цветно, светло и завладяващо бе представянето на Веселина Стефанова и Димитър Стефанов от СУ „Отец Паисий“ във Военния клуб в Пловдив в навечерието на пролетните празници Лазаровден и Цветница.

Силното музикално участие на Веселина и Димитър в конкурсните дни ги превърна в победители и носители на първа награда от Национален дворец на децата, за което бяха удостоени с грамота за отлично представяне. Веселина изпълни „Майчице мила, майчице свята” – Мими Иванова и „Girl on fire“ – Alicia Keys, а Димитър с харизма и дарование представи „Мой стих” – Нели Рангелова и „I surrender“ – Selin Dion. Националният конкурс за млади изпълнители на забавна песен в  Пловдив е част от националния календар за изяви по интереси на Министерството на образованието.

Над 200 деца и младежи от 15 области взеха участие в конкурса, който е в списъка на конкурсите, даващи право на стипендия на лауреатите по Програма на МОН на мерките за закрила на деца с изявени дарби.

Вокален педагог на победителите е Тавит Мачикян, а училищен музикален педагог – Евгения Пейкова. Това е победа не само за Димитър, Веселина и техните ръководители.