Дядо Данъчко и Кампания 2018 посрещнаха първите клиенти на НАП в Кърджали

Икономика

Дядо Данъчко и Кампания 2018 посрещнаха първите клиенти на НАП в Кърджали с пита и късмети. Те отправиха своите пожелания за здрава, спокойна, мирна и благодатна нова година и ползотворна и успешна нова данъчна кампания 2018.
„ Новите годишни данъчни декларации за облагане на доходите на физическите лица вече са налични в офиса на НАП. Те могат да бъдат изтеглени и от сайта на приходната администрация. Най-лесно и бързо формулярите могат да се подадат по електронен път без електронен подпис. За целта е необходим персонален идентификационен код.“, съобщи директорът на приходната администрация в Кърджали г-жа Елван Гюркаш.
Тя напомни, че срокът за подаването на декларациите за облагане на доходите изтича на 30 април 2018. Ако подадат декларациите си по електронен път до 31 януари физическите лица могат да ползват и 5% отстъпка върху данъка за довнасяне по годишната данъчна декларация, но не повече от 500 лв. Допълнително условие е и да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията, както и да внесат целия размер на данъка за довнасяне в срок до 31 януари 2018 г.
Срокът за подаване на годишните декларации за юридическите лица е 31 март 2018 г.
Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни декларации и внасяне на суми към бюджета може да се получи на телефона на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор или в сайта на НАП.