157 кърджалийци играят, за да спечелят 50 000 лева от НАП

Водещи, Общество

157  кърджалийци са регистрирали касови бележки  в лотарията на Националната агенция по приходите, в която може да се участва с касови бонове, издадени след 1 януари 2017 г., съобщи директорът на офиса на НАП в Кърджали г-жа Елван Гюркаш.  Голямата награда тази година е 50 000 лева. Регистрираните  бележки в местната структура на НАП са 8 440, а стойността им е 132 153 лева. 338  касови бележки  са регистрирани през ПОС терминал, все още няма  потребители, които да  участват в надпреварата чрез мобилното приложение.

Към момента един кърджалиец държи рекорд с 1 115 регистрирани касови бележки за участие в лотарията.  А най-високата стойност на касова бележка е 5 099 лв.

Двойно по-голям шанс за спечелване на награда ще имат участниците, които са плащали с банкова карта и освен касовата си бележка, са запазили и регистрирали бележката от ПОС терминал, поясниха от НАП. Фискалните бонове се регистрират на сайта www.kasovbon.bg.

Първият късметлия от данъчната лотария ще бъде изтеглен през декември 2017 г. Задължително условие е регистрираните касови бележки да се пазят  до края на играта, защото наградите ще се дават срещу тях.

Тази година късметлиите ще бъдат обявявани не само на kasovbon.bg, но и на специално създадената във Facebook страница. Касови бележки могат да се регистрират и чрез мобилното приложение на Агенцията, което можете да се изтеглите през Google Play или през App Store. Фискални бонове могат да бъдат регистрирани и чрез телефона на НАП 0700 18 700.