Направиха първа копка на нов модерен завод в Кърджали

Без категория, Водещи, Икономика

Първа копка на нов модерен завод направиха днес в Кърджали. Както в-к „ Арда нюз“ писа, в  обекта ще се произвеждат токозахранващи системи – инвертори, токоизправители и юпиеси.

 

За официалното събитие тук бяха мажоритарният собственик Александър Рангелов,  управителят на „Бараж Груп“ ЕООД Атанас Атанасов, изпълнител на обекта,  изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев, координаторът на проекта Вели Шакир, областният управител Никола Чанев, кметът инж. Хасан Азис, кметът на община Черноочене Айдън Осман , председателят на местния парламент Раиф Мустафа, зам.-кметове ,  бизнесмени и общественици..

Мажоритарният собственик Рангелов- младши, обеща в най-скоро време заводът да започне да работи. Той поясни, че  фирмата, която представлява има добър имидж на световния пазар.

„Интернешенъл Паурс Съплай“ има производство в 56 държави. Благодарен съм на местната власт за съдействието по всички процедури за започването на строителството на този завод“, каза още Рангелов.

Кметът инж. Хасан Азис заяви, че а развълнуван от това хубаво събитие не по-малко от самият собственик.

„ Навремето преди 10-на години беше много модерно да се строят МОЛ-ве и ние имахме такива намерениия, но не се случи.  Днес мога да кажа, че съм удовлетворен, защото  на това място ще има завод, а не МОЛ.

Аз съм първият публичен човек, стъпил в офиса на г-н Рангелов старши. Проведохме разговор.  И все пак щом реши да строи този завод в Кърджали, за мен означава, че той е повярвал в местната власт. Този завод можеше да бъде във всяка точка на България, не е случайност, че  е в Кърджали. Присъствието на една фирма в Кърджали, която здраво  работи на световния пазар  за нас е чест, каза инж. Азис.

Областният управител Никола Чанев също даде заявка, че е готов да съдейства за всяка инвестия в област Кърджали.

Арда нюз