Абитуриентите на „Славейков“ получиха своите дипломи

Водещи, Общество

30 плакети за отличен успех и за принос за издигане престижа на училището получиха най-изявените зрелостници

84 зрелостници от най-голямото кърджалийско училище получиха официално своите дипломи за средно образование. По традиция на тържествена церемония в двора на „училището за шампиони“ директорът Милко Багдасаров, облечен в тога, застана за последен път пред абитуриентите в качеството си на техен директор и сподели, че ще се радва на бъдещите срещи с тях вече като приятели. Той покани на сцената класните ръководители на паралелките 12-ти клас – Тонка Хаджинакова, Елена Коченджиева, Недим Мустафа и Пепа Тонева.

30 плакети за отличен успех и за принос за издигане престижа на училището получиха най-изявените зрелостници. По-голямата част от тях са ученици в СУ „Петко Рачов Славейков“ през целия период на обучение – 12 години и се чувстват изключително емоционално свързани с училището.

Думи на признателност от името на всички абитуриенти произнесе „Първенецът на випуск 2017″ Алекс Кехайов от 12″а“ клас. Алекс е обявен и за най-добър абитуриент на Кърджали и е носител на стипендията на кмета на Община Кърджали. Той бе и първият, който получи диплома и плакет, тъй като е с най-висок общ успех от дипломата отличен 5,96, като оценката от държавния зрелостен изпит по български език и литература е отличен 5,75, а на втория изпит по математика е отличен 6,00. Веднага след него по успех е съученичката му Радостина Никова само с една стотна разлика.

Церемонията се проведе пред учителите, родителите и близките на вече завършилите славейковци.

Голяма част от тях са приети във висши учебни заведения в страната и чужбина. На останалите предстои да използват по възможно най-добрия начин знанията си и получения днес документ за средно образование за последваща реализация като студенти.

Випуск 2017 ще остане в историята на СУ „Петко Рачов Славейков“ като випуск на гордост, заслужено високо самочувствие, постижения в областта на българския език и литературата, чуждите езици, хуманитарните науки, златните медали на спортистите и най-вече на изградените личности.

Попътен вятър в морето на живота – това им пожелават техните учители!

Арда нюз

Вашият коментар