Започна раздаването на храни на социално слаби

Общество

Започна раздаването на хранителните продукти от първи допълнителен транш по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане от ФЕПНЛ- 2016 година.
В допълнителните списъци, предоставени на БЧК от дирекциите „Социално подпомагане“ за Кърджалийска област са включени 198 бенефициенти от една целева група – ползватели на социалните услуги Дневни центрове и Защитени жилища, които не са били подпомагани през предишните траншове на програмата.
Индивидуалният хранителен пакет включва 10 вида хранителни продукти – брашно, ориз, спагети, картофено пюре, гювеч, конфитюр, компот, месни консерви, захар и вафли. Общият брой на опаковките е 70, равняващи се на 49,800 кг.
Доставката се извършва на място с транспорт на ОС на БЧК- Кърджали до 20-те социални институции от седемте общини на областта, чийто ползватели са включени в раздавателните списъци. Първи своята помощ получиха децата от Дневния център в Добромирци и ЦОП в Джебел , а ползвателите на Защитеното жилище в с. Патица, община Черноочене се похвалиха и със засадената и отглеждана от тях овощна градина.

Вашият коментар