Ученици се състезаваха в безопасно каране на велосипед

Спорт

Състезание по приложно колоездене под мотото „Мога да управлявам велосипед безопасно” се проведе в Кирково. Организатори на надпреварата бяха Община Кирково, РУ-Кирково и Местната комисия по БППМН.

40 велосипедисти от седем училища показаха висока теоретична подготовка по Закона за движението по пътищата. На площада в центъра на Кирково състезателите решиха тестове свързани с правилата за движение по пътищата. Във втория етап колоездачите заобикаляха зиг-заг 5 конуса, които бяха разположени на един метър един от друг. Състезателите също така показаха умения в пренасяне на чаша с вода, майсторско движение през тесни тунели и улей, хвърляне на малка плътна топка в цел, указване и в маневрите пред пешеходна пътека.

На първо място се класира отборът на ОУ “Иван Вазов” – с. Чакаларово, на второ е ОУ “Устрем” – с. Старово, а на трето ОУ “В. Левски” – с. Тихомир.

При момичетата шампионка стана Кристина Чакърова от СУ “Отец Паисий” –  Кирково с 4,37 наказателни точки, следвана от Ферище Маказ от ОУ “Устрем”, а на трето място Антония Асенова от ОУ “Иван Вазов.

При момчетата първенец стана Бейсим Али от ОУ “Устрем” с 3,37 наказателни точки, следван от Окан Мехмед от ОУ “Устрем”. На трето място се класира Драгомир Киряков от ОУ “Иван Вазов”.

Наградите за отборите – първенци осигурени от общинска администрация Кирково бяха купи, медали, грамоти, статуетки и предметни награди. Местната комисия за борба срещу противообществени прояви на малолетни и непълнолетни дари на децата участвали в състезанието, специално изработени тениски с мотото: „Аз спортувам”, „Стоп на агресията”, „Не на дрогата”. Раздадени им бяха и агитационно – разяснителни материали на тема „Местната комисия в системата за превенцията”, „Детето и законът”, „Наркотици и зависимост”, „Наркотици и последствия” и „Трафик на деца”. Наградите бяха връчени от кмета на общината Шинаси Сюлейман и Косьо Гинев началник на РУ Кирково.

Вашият коментар