ДПС-Черноочене даде ифтар в село Комунига

Общество

Десетки жителите на чернооченското село Комунига се събраха на благотворителната вечеря, по случай свещения за мюсюлманите месец Рамазан.

Ифтарът, който е организиран от Общинският съвет на Движението за права и свободи в Черноочене, събра около празничната трапеза над 70 души от различни възрасти.

Сред присъстващите бяха областният лидер на ДПС-Кърджали Изет Шабан, председателят на Общински съвет в Черноочене и общински лидер на ДПС Бедрие Газиюмер, кметът на общината Айдън Осман и други гости.

Сунай Акиф, който е имам на джамията в село Комунига направиха благодарствена трапезна молитва. В проповедта си наблегна на добрите дела, които се правят през тези свещени дни.

Кметът на Община Черноочене Айдън Осман поздрави мюсюлманите с месец Рамазан, като им пожела здраве и леки пости. Заяви, че тези събития са и повод хората да се срещнат и да се сплотят.

След вечерята жителите на селото, начело с местния имамин Сунай Акиф, до провеждането на всеобщата вечерна молитва /теравих/ прочетоха песнопения и аети от Корана.

Краят на месец Рамазан ще е на 25 юни. Той ще приключи с тържествена молитва-намаз във всички джамии. По традиция в общинския център Черноочене ще се организират празнични прояви.

Исмет ИСМАИЛ