ДПС: На 19-ти май сме в Джебел

Водещи, Политика
Над 15 000 активисти на ДПС от цялата страна ще се съберат в Джебел на 19-ти май, за да отбележат 28-годишнината от събитията в родопското градче. Това съобщиха от партийната централа за „Арда нюз“. Местната структура на Движението е поканила за деня на Джебел лидера на ДПС Мустафа Карадайъ и цялото партийно ръководство. По традиция партията всяка година отбелязва с възпоменателен митинг протестите на местното население срещу тоталитарната власт през 1989-та. Тази година също няма да се направи изключение. Интересът към проявата бил изключително голям от организации на ДПС в цялата страна.
През 2016 година се стигна до напрежение след като бившият областен лидер на ДПС и кмет на Джебел Бахри Юмер не даде разрешение за провеждане на традиционната партийна проява. Стигна се до неприятна ситуация, в която множеството се обърна с гръб към трибуната. Тази година Бахри Юмер се опита да изпревари събитията и излезе с призив да не се политизира Деня на Джебел.
Арда нюз

One thought on “ДПС: На 19-ти май сме в Джебел

  • 19-ти май е ПРАЗНИК НА гр.Джебел.Той е отбелязан като празник в календара на ДПС.Нека г-н Юмер не забравя .как се отнасяше с Касим Дал.КАТО СЕ ОТДЕЛИ ОТ ДПС.как се отнесе към молбата на г-жа Караянчева която искаше само да поздрави жителите на общината с празника.Сега това заслужава и той.Не с гръб с тояги трябва да го изгонят.превърна града в бунище.

Comments are closed.