Награди за славейковци от национален литературен конкурс

Без категория, Водещи, Общество

Анелия Крумова от 9“б“ клас на СУ „Петко Рачов Славейков“ е класирана на второ място за есето си в престижния 21-ви национален литературен конкурс „Живеем в земята на Ботев” – конкурс, посветен на годишнината от подвига на Христо Ботев и неговата чета.

Целта на мероприятието е да се приобщят участниците към делото на Ботев и към дълбоко хуманното му творчество, както за укрепване духа на патриотизъм у младото поколение. Призьорите ще бъдат наградени на официална церемония във Враца по време на провеждането на Ботевите дни 2017.

Освен на историческа тематика, Анелия получи признание за своето есе по една изключително съвременна проблематика – злоупотребата с наркотични вещества. На Националния конкурс по превенция на наркоманиите на тема „Човекът – свободен и независим” – Благоевград 2017 г. за есе, разказ и мултимедийни презентации деветокласничката бе класирана на трето място за своето есе по темата. Колежката й от екипа главни редактори на училищния вестник „УПКО“ Ангелина Ванчева от 9“а“ клас пък завоюва престижното трето място на същия конкурс за разказа си „Изповедите на Тим Райдър“. Христина Попова от 9“б“, която също е в редколегията на училищната медия, получи поощрителна награда за есето си. Учител на трите момичета по български език и литература и ръководител на клуб „Журналистика“ е Антония Маровска.

Арда нюз