Цялото ръководство на ДПС ще бъде на празника в Караманци

Водещи, Политика

Цялото ръководство на ДПС начело с лидера Мустафа Карадайъ ще бъде на празника в Караманци. Тук ще бъдат и представителите на движението в Европейския парламент, както и парламентарната група, каза кметът на община Минерални бани Мюмюн Искендер.

В момента тече усилена подготовка за празника, който е организиран от Община Минерални бани, Общинския съвет на ДПС – Минерални бани и Местния съвет на ДПС в с. Караманци. Те вече отправиха покана към всички желаещи да посетят празника в Караманци. По традиция той е посветен на жертвите и репресираните по време на т. нар. 10-то майски събития през 1984 година. Празничната програма ще започне от 15,00 часа на 6-ти май /събота/ с шахматен турнир. Наградният фонд предвижда 100 лева за победителя, 50 лева за класиралия се втори и по 30 лева за трето и четвърто място.

Малко по късно ще стартира и общинския кръг на футболен турнир. За отбора победител е предвиден коч. Класиралите се на второ място ще получат агне. Същата награда ще получат и съставите заели трето и четвърто място в турнира. От 19,00 часа за жителите и гостите на село Караманци е предвидена музикална програма.

На 7-ми май празникът ще продължи с детска фолклорна програма и приветствие от официалните гости. От 13,00 часа започват свободните борби, на които ще преплетат мишци елитни състезатели. За победителя е предвидено 500-килограмово теле. Неговият подгласник класирал се на второ място ще получи коч, а наградата за третия ще бъде агне.

Това са най-големите и известни народни борби на трева в България. Общият награден фонд за състезанията по време на празника ще бъде 15 000 лева, които са осигурени от спонсори, каза кметът на община Минерални бани Мюмюн Искендер. През тази година гости на проявата ще бъдат и борци от съседна Турция, които ще демонстрират т. нар. „мазни” борби. Те ще бъдат придружени и две зурни, които ще допълват атмосферата, по време на демонстрацията.