Айлин Мюмюн: Вече година Местан гради имидж само и единствено върху оплюването на ДПС

Водещи, Политика

Кърджалийката Айлин Мюмюн стана популярна през последните месеци с интересните си коментари и анализи, които публикува в профила си във “Фейсбук“. Публикуваме нейно мнение по повод последната проява на лидера на ДОСТ Лютви Местан. Пресконференцията му беше обявена като разкрития за репресии от ръководството на община Кърджали над привърженици на неуспялата да влезе в парламента партия. Оказа се, че „репресиите“ всъщност са преместване на здравен работник от градско в селско училище. Пресконференцията стана и повод за бърз анализ на миналите избори, направен от Лютви Местан.

Ядосах се на поредния медиен излив на г-н Лютви Местан. Кой идиот даде ход на тази свършено нагла и безпардонна форма на човешко същество? Фройд казва, че смисъла на човешкото съществуване е удоволствието, обаче при тази профанска бездушна структура, облечена в човешко тяло на мода е властта.

Още в първото изречение на тази така измислена негова пресконференция се чува „Проектът ДОСТ“ – чакай малко… Нарича партията си “проектът ДОСТ”, което явно говори за временна идея (защото думата проект се ползва за временни идеи), имаща за цел да добере двамата си водачи, (които до вчера се плюеха един друг), да топлят парламентарни кресла, след което “проектът” да изчезне в забвение…Местан навреме се сети да даде първата си пресконференция след изборите, – почти месец след вота. И с тази пресконференция той падна на нивото на селски мач от „В“ група. Обаче логично да направи тази пресконфереция в Кърджали, поне някоя и друга медия да го отрази, защото на национално ниво той е безинтересна карта. Изобщо, ако проектът на Местан не целеше топли места в парламента, а някаква градивна държавна политика, щеше да говори за политики, пенсии, заплати, и прочие. А не вече година да гради имидж само и единствено върху Оплюването на ДПС. Обаче тук идва момента, в който да напомня на всички „свободно гласуващи за ДОСТ“, че Лютви Местан е чедо на ДПС, прибран от село, научен на политика и изгонен, поради някакви си факти. Изгонен?! Разкажете ми за тази длъжност председател, вменена в мозъците на слабоволеви и жадуващи за власт човеци? Кажете ми Вие съграждани кой позволява и визуализира този тип човеци?! В тази негова пресконфереция аз научих две неща, че има Доган и има Хасан, а да …и една фелдшерка, която нямаше смелостта на обсъждането на бюджета да излезе с гражданска позиция, а мишкуваше из задните маси на залата… така на въпроса за репресираните…уха!!! Хасан Азис репресира една служителка, която не е уволнена, а преместена. Всички, които познават работата на кмета, знаят, че той държи както на града, така и на селата, нормално е да изпрати добър специалист там където е необходим. Обаче тази служителка се оказа председателка на ДОСТ …нещо си там.. обаче тя и братовчедка на г-н Местан, и видиш ли рев до небесата, репресирани, бабаити… смея се! А дали г-н Лютви ще вие отново ако вместо братовчедката му Музафер, някой друг трябва да бъде преместен в Миладиново, отбележете да се грижи за нашите деца? Срамота – та всички помним безкомпромисната чистка, която г-н Лютви извършваше години наред, докато меча на властта беше в него. Но това не се помни, Боже опази ни от прогледналите! Боже опази ни от наглите, безочливите и душевните изнасилвачи. Как е възможно моята България да се разкъсва от една формация, която няма да влезе в историята с нищо добро, демократично и истинско… как в тази моя Родина си позволява една нещастна малка душа да проявява лицемерие и да говори за „свободен избор“, та толкова роднини бяха натъпкани в автобуси, толкова „приятели“ бяха купени… това е „свободен глас“, това е демокрация?!

Не мога повече! Махнете се от тук, махнете се от моя град, махнете се от моята държава! Демокрацията не е предразполага заплахи, политически заплахи, тя предразполага да влияеш на хората със своята политика, харизма, идеали и каузи. Местан говори за масови протести в отговор на уж репресиите от страна на Хасан Азис – ако избирателите му решат да протестират, то те ще бъдат проблем на Турция, а не на Кърджалийския кмет, защото те живеят извън БГ и вероятно ще протестират в Турция, а не в Кърджали. Представяте ли си до къде ще ни стигне битието, че утре е възможно да се събудим и до всички борещи за демокрация се нареди и един змей, ламтящ змей за златната ябълка?!!! Но аз да продължа, че то не спирах да се задъхвам когато четях думите от ДОСТ – Връх на наглостта на Местан е да се хвали, че е “ДОСТ е втора политическа сила в Кърджали”, умело избягвайки факта, че “проектът” му не спечели нито един депутатски мандат в града, а 3 от общо 5 кърджалийски мандата са на ДПС. А внесе толкова купен и подкупен вот, посадиха се плодни градини за цяла област. Кърджали и Кърджали, аршина на Местан мери до Кърджали… Но съграждани, въпреки че лидерите на всички останали коалиции, които получиха под 2-3% на изборите, подадоха оставка и се скриха вдън земя (справка – ДБГ, СДС, и прочие), Местан нагло продължава да се хвали че е победител на тези избори със своите 2.88%. Всъщност този същия Местан плати ли на гласоподавателите си, които излъга и не извози с автобусите им към Турция в деня след вота?

Аз продължавам да питам, не искам отговор, в себе си го намерих, но потърсете и вие за вас, ще прогледнете и ще го пропъдите от себе си. Какво ли значи “агресия” към ДОСТ, за която говори Местан – дали има предвид ареста на мъжа на кандидат-депутатката му, хванат с дрога в колата; или 500-те торби с продукти, хванати от полицията? Това ли е агресия?

Няма да спра до тук ще питам аз за бабаита Хасан Азис… наистина не мога да не се изсмея, интересно как човек с четири човека постоянна охрана / от народната обич ли се пази Местан/ нарича кмета Азис “местен бабаит”… човек, който е придружаван от кортеж черни джипове, нарича Азис “бабаит”… паралел – Азис е най-откритият пред хората кмет.

Хасан!!! – какъв бодил е нашия кмет в задника на Местан?! На мен ми заприлича на вопъл на незадоволеност, на жажда, на какво… на загуба! Местан загуби от Хасан. Нормално, в този живот има два вида политици заек и лисица ….но някъде там има и вълк… и Вълкът изненадва със своето постоянство, ни хитрува, ни умува, ни се страхува!! Оле, …Няма край наглостта. Изобщо, на безочливо Наглите изказвания на Местан може да се отговори само по един начин: с широка усмивка. Баба казва:“ Защото за мъртвите или добро, или нищо.“ Какво искам аз от един труп?! Достойнство, честност, равнопоставеност, мисъл, съпричастност…?! Неведоми са пътищата Божи. Това не знам дали е политически живот, но е Джурасик парк.

Стига ли моето възмущение до ВАС? Нека спрем посегателството на нашата Родина! Хора не може с мълчание да галим простотията, наглостта и бездушието. Да спрем да го подхранваме. Разберете такива хора разнасят зараза на самоунищожение, те носят празни и голи мозъци, души и сърца! Аз не мога да живея така! Моят дядо се върти в гроба сега от възмущение и непримиримост, какво зло ни донесе живота?!

Моля ви, нека да намерим себе си, да кажем край на опитите с нас, да изгоним бутафорните човеци, да затрием лицемерието…

Айлин МЮМЮН