134 са свободните работни места в Кърджалийско

Икономика

shivachki134 са свободните позиции на пазара на труда в община Кърджали, които бяха обявени от Бюрото по труда в началото на тази седмица.

29 от позициите са за хора с трайни увреждания над 50 процента. Най-много свободни места за хора с намалена трудоспособност има за шивачи – 13. Пет са свободните позиции за общи работници в промишлеността, които могат да бъдат заети от хора с трайни увреждания. Търсят се и 4 продавач-консултанта с намалена трудоспособност. Сводобни позиции за хора с увреждания над 50 процента има също за ръчник, ОТК, барман и автомонтьор.

Едва три от предлаганите 134 работни места са за висшисти – позициите са за учител, директор производство и главен стетоводител. В началото на януари най-търсени са шивачите, за които има 35 свободните места. По традиция работници се търсят и в машиностроенето – има обявени позиции за фрезисти, стругари, заварчици, шлосери и оператори на металорежещи машини. Транспортна фирма се нуждае от четирима шофьори на автобус. Необходимите общи работници за различните производства.

До 10 януари е срокът за подаване на документи за ягодоберачи за Испания. В Бюрото по труда в Кърджали започна и подборът за строителни работници за Израел.

Арда нюз