Гражданско движение ДНЕС дебатира проблемите в Кърджалийско

Водещи, Общество

Димитър Илчев

На 28 април Гражданско движение ДНЕС проведе в Кърджали общинско събрание на тема: „Резултати и перспективи“. Събитието започна от 19:00 ч. в залата на парк хотел „Перперикон“ с участието на специалните гости: Ники Георгиев- член на НКС на ДНЕС, Галя Николова-от Ръководството на „ДНЕС” и Методи Димитров координатор на „ДНЕС” за централна-южна България. Водещ на събранието беше Димитър Илчев-областен координатор на ДНЕС за област Кърджали. След представянето на гостите присъстващите бяха запознати от Ники Георгиев с идеите, целите и дейността на движението. Оповести се апелът към българските политици и се отчете дейността на координационния съвет да настоящия момент.

Събранието мина с поредица от дебати по различни регионални и национални проблеми. Същите бяха обобщени в три основни направления за работа на движение ДНЕС в община Кърджали –

1.Контрол на поетите предизборни ангажименти от кандидатите спечелили изборите за местно самоуправление в община Кърджали.

2.Продължаване на инициативата на движение ДНЕС и ОБЩЕСТВОТО НА ПОСТРАДАЛИТЕ ОТ ПРОИЗВОЛА НА ПОСТРАДАЛИТЕ за конкретна помощ на потърпевшите граждани.

3.Работа по подобряване на качеството на живот в нашия град,чрез конкретна работа с кмета на община Кърджали.

Беше избран нов координационен съвет в състав:

Димитър Илчев

Лариса Карабашова

Йордан Русев

Кера Илиева

Тихомир Петков